GEWICHTEN

Gewicht van staal

Staal is een legering van ijzer en koolstof. Het is een van de meest voorkomende en nuttige materialen in de bouw, machinebouw en talloze andere toepassingen. Het gewicht van staal kan worden berekend door het volume van het staal te vermenigvuldigen met de dichtheid van staal. De dichtheid van staal is ongeveer 7,85 kg/cm³.

Gewicht van roestvaststaal

Roestvaststaal is een legering van ijzer, chroom, nikkel en andere elementen. Het wordt veel gebruikt vanwege zijn corrosiebestendigheid en esthetische uitstraling. De dichtheid van roestvaststaal varieert afhankelijk van de samenstelling, maar ligt over het algemeen tussen 7,80 en 8,05 kg/cm³.

Gewicht van keramische materialen

Keramische materialen zijn niet-metalen, anorganische materialen die worden gevormd door het verhitten van klei of andere minerale grondstoffen. Keramiek wordt veel gebruikt in de bouw en de productie van gereedschap, onderdelen van machines en decoratieve objecten. De dichtheid van keramiek varieert afhankelijk van de samenstelling en kan variëren van 1,00 tot 7,00 kg/cm³.

Gewicht van kunststoffen

Kunststoffen zijn synthetische of semi-synthetische materialen die worden geproduceerd door polymerisatie of condensatiereacties. Ze zijn licht van gewicht, duurzaam en hebben goede isolerende eigenschappen. De dichtheid van kunststoffen varieert afhankelijk van het type kunststof en kan variëren van 0,9 tot 2,3 kg/cm³.